PSK bude v roku 2008 hospodáriť s príjmami viac ako 3,9 miliardy Sk

18.12.2007 Prešov

Prešov 18. decembra (TASR) - So sumou vyše 3, 9 miliardy Sk v príjmovej časti svojho rozpočtu na rok 2008 bude hospodáriť Prešovský samosprávny kraj (PSK). Takýto návrh schválili poslanci Zastupiteľstva PSK na svojom ...
Výdavky PSK v budúcom roku dosiahnu takmer 4,3 miliardy Sk.
Poslanci schválili aj viaceré účelové prostriedky bežného rozpočtu, napríklad sumu 265 miliónov Sk pre dopravcov na vyrovnávanie strát z poskytovania služieb vo verejnom záujme či dotácie v sume viac ako 99,7 milióna Sk právnickým a fyzickým osobám poskytujúcim sociálne služby, s výnimkou opatrovateľskej služby. Neziskovému fondu PSK NEFO pririekli 24 miliónov Sk, pričom dva milióny Sk sú účelovo určené mestu Prešov na podporu a spolufinancovanie kultúrno-propagačných aktivít jeho kandidatúry na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013, päť miliónov Sk je určených pre právnické a fyzické osoby poskytujúce sociálne služby a sú registrované PSK.
PSK počíta s tým, že viac ako 55 % jeho príjmov v roku 2008 bude tvoriť výber z daní. Celkovú sumu vyše 2,2 miliardy Sk by mal vybrať na dani z príjmov fyzických osôb a z dane z motorových vozidiel. Druhá daň by mala predstavovať výnos v objeme 320 miliónov Sk. Je to jediná daň, ktorá v celom 100-percentnom rozsahu patrí vyššiemu územnému celku.
V časti výdavkov je podľa schváleného návrhu zachovaná štvorpercentná valorizácia miezd a odvodov pracovníkov Úradu PSK.
 

Vyberte región